Varkensschnitzel met champignonsaus
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 varkensschnitzels, ongepaneerd
- 250 gram champignons, in plakjes
- 250 mililiter crème fraîche
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels cognac
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter en bak op een hoog vuur de champignons 2 minuten. Schep ze af en toe om. Voeg de crème fraîche toe, roer het los en neem de pan van het vuur. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bestuif het daarna met de bloem. Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan. Bak daarin de schnitzels op een matig vuur aan elke kant 3 minuten en haal ze daarna uit de pan. Schenk de cognac in de pan en verhit het al roerend op een hoog vuur tot het geheel bruist. Voeg het champignonmengsel toe en laat het tot sausdikte inkoken. Breng het met zout en peper op smaak. Leg tenslotte de schnitzels in de saus en laat het nog 1 minuut doorwarmen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »