Zabaglione
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 eidooiers
- 50 gram suiker
- 175 mililiter marsala (donkergekleurde zoete Siciliaanse wijn) of muskaatwijn
- lange vingers of koekrolletjes (voor de garnering)
BEREIDINGSWIJZE
Dit nagerecht wordt lauwwarm gegeten. Dat houdt in dat het op het laatste moment - au bain marie - klaargemaakt moet worden. Plaats een glazen schaal op een steelpan die met een beetje water is gevuld. De bodem van de schaal mag het water niet raken. Zet 4 glazen coupes klaar.Doe de eidooiers en de suiker in de glazen schaal en klop de dooiers en de suiker met een mixer tot een schuimige witte massa. Breng intussen het water in de steelpan aan de kook. Schenk beetje bij beetje de marsala in de schaal en klop met een mixer de drank door het ei-suiker mengsel. Blijf kloppen tot het eimengsel bindt en lobbig is geworden. De zabaglione hangt als een dik lint aan de garde van de mixer. Verdeel deze zabaglione over de glazen. Steek in elk glas een lekker koekje, bijvoorbeeld een langevinger of een koekrolletje, een zogenaamde sigarette Russe.
Tip:
De zabaglione kan in plaats van met een alcoholische drank ook met vruchtensap, bijvoorbeeld het sap van witte druiven, worden gemaakt.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »