Aardappel met knoflookmayonaise
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Tapas gerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 middelgrote aardappels (vastkokers)
- 8 eetlepels mayonaise
- 3 knoflooktenen
- 1 eetlepels kappertjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 75 mililiter olijfolie
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- grof zeezout of zout
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels. Doe de mayonaise in een kom. Roer de knoflook uit de knijper, de kappertjes en het paprikapoeder er doorheen. Kook de hele aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen. Snijd ze tweemaal in de lengte door, zodat er 8 aardappelparten ontstaan. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken aardappel snel aan alle kanten knapperig en lichtbruin. Leg de aardappelparten in een schaaltje en bestrooi ze met enkele korrels zeezout en peterselie. De aardappel parten worden in de mayonaise gedoopt.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »