Moorse knoflookgambas
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Tapas gerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 12 gambas, gepeld (met staartje eraan)
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 4 dadels, in plakjes
- 1 theelepel komijn
- 2 tot 3 eetlepels vloeibare honing
- 1 spaanse peper
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels sherry (medium dry)
- paprikapoeder
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de oven voor op 200 graden C. Doe de gambas in een ovenschaal. Voeg de dadels en knoflook toe. Bestrooi het vervolgens met wat komijn en paprika. Voeg de twee eetlepels sherry toe. Maak de peper schoon en snijd deze in kleine reepjes (verwijder de pitjes en zaadlijsten). Voeg dit ook toe. Vermeng alles goed en laat 2 tot 3 eetlepels honing over het geheel lopen. Plaats de ovenschaal daarna gedurende 30 minuten in de oven. Garneer het gerechtje met wat gehakte peterselie en dien direct op.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »