Appelflappen met kaneellikeur
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 20 plakjes roomboter bladerdeeg
- 5 tot 6 appels
- 1 citroen
- 5 eetlepels kaneellikeur
- 50 gram witte basterdsuiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
- frituurolie
BEREIDINGSWIJZE
Laat de bladerdeeg ontdooien. Schil alle appels en boor de klokhuizen eruit. Was de citroen, rasp de schil en pers deze uit. Snijd de appels in dikke ronde plakken en doe ze met het citroensap, de citroenrasp en 5 eetlepels kaneellikeur in een kom. Laat de plakken appel ongeveer 30 minuten marineren. Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Laat de appelplakken uitlekken. Leg op ieder plakje bladerdeeg een plak appel en maak hiervan vierkante pakketjes door de 4 punten naar elkaar toe te vouwen en druk ze vast. Frituur de appelflappen in delen en aan beide kanten in ongeveer 4 tot 5 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Meng 50 gram witte basterdsuiker met 2 theelepels kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »