Twentse appelbeignets I
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 6 eetlepels witte basterdsuiker
- 2 eetlepels kaneelpoeder
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 flesje pils (3 dl)
- 5 goudrenetten
- 1 ei
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Roer in een diep bord de basterdsuiker en kaneel door elkaar. Schil de appels, boor er met een appelboor de klokhuizen uit, snijd de appels elk in 4 plakken en wentel de appelplakken door het suiker-kaneel-mengsel. Klop het ei in een kommetje los. Zeef boven een kom het bakmeel en 1 theelepel zout, maak in het midden een kuiltje en schenk daar het ei in. Voeg al roerend het pils toe. Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot een glad beslag ontstaat. Bekleed een vergiet met keukenpapier. Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden C of tot er witte damp vanaf komt. Haal de appelplakken met een vork door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur de appelbeignets in ongeveer 4 minuten goudbruin, keer ze halverwege. Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze in de vergiet uitlekken.
Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »