Bananenflappen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- ¾ deciliter melk
- ½ deciliter bier
- zout
- 4 grote bananen
- frituurolie
BEREIDINGSWIJZE
Zeef het bakmeel in een kom, maak in het midden een kuiltje en doe daar het ei, zout en de melk in. Roer dit goed door elkaar. Voeg het bier toe en roer dit door het beslag.
Pel dan de bananen en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 centimeter.
Verhit de olie tot 180 graden C. Doop de stukjes banaan in het beslag en bak ze met ongeveer 5 tegelijk in de olie tot ze mooi bruin zijn.
Laat de bananenflappen uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »