Bananenbeignets met stroop en room
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 bananen
- 1/2 bekertje slagroom (a 1/8 liter)
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 scharrelei (M)
- 2 deciliter koolzuurhoudend bronwater
- (Remia) vloeibaar frituurvet, met zuivere olijfolie
- schenkstroop
BEREIDINGSWIJZE
Klop de slagroom stijf en doe het in een spuitzak met kartelmondje. Leg de spuitzak tot gebruik in de koelkast. Klop een egaal beslag van het bakmeel, het losgeklopte ei en het bronwater. Verhit het vloeibaar frituurvet tot 180 graden C. Pel de bananen en snijd ze elk in 5 stukjes. Haal de banaanstukjes door het beslag en bak ze in kleine porties in de hete olie lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer met een toef slagroom en schenk er stroop naar smaak over.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »