Sneeuwballen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 150 gram Koopmans Mix voor Oliebollen
- 2 deciliter water
- 50 gram boter
- 4 eieren
- 2,5 deciliter slagroom
- 2 eetlepels suiker
- olie om in te bakken
- spuitzak
BEREIDINGSWIJZE
Bron: Koopmans (www.koopmans.com)
Breng het water en de boter in een pan aan de kook. Zet het vuur zachtjes en voeg in één keer de mix toe. Roer alles op laag vuur goed door tot een samenhangende deegmassa ontstaat. Neem de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het deeg. Verhit de olie. Schep met een lepel stukjes ter grote van een ei uit het deeg. Laat de bolletjes in de hete olie glijden. Bak de sneeuwballen in ongeveer 2 tot 3 minuten rondom goudbruin. Laat ze uitlekken en afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met wat suiker stijf en doe de slagroom in de spuitzak. Knip een klein gaatje in de sneewballen en vul ze met de slagroom. Serveer de sneeuwballen met poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »