Oliebollen met noten en vruchten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 5 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak Koopmans Mix voor Oliebollen
- 3 theelepels koekkruiden
- ½ liter lauw water
- 2 appels, in kleine stukjes gesneden
- 100 gram rozijnen
- 100 gram tutti frutti, kleingesneden
- 50 gram grofgehakte walnoten
- frituurolie
- poedersuiker
BEREIDINGSWIJZE
Bron: Koopmans (www.koopmans.com)
Week de tutti frutti 10 minuten in heet water. Roer de oliebollenmix met de koekkruiden en het water tot een glad beslag. Meng er de appel, rozijnen, uitgelekte tutti frutti en noten door. Dek het geheel af met een vochtige doek of plastic zak en laat het ruim een half uur rijzen op een warme plaats. Roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of een diepe pan tot 190 graden C (tot de olie walmt of een witte damp afgeeft). Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang bergjes beslag en laat deze in de olie glijden. Bak de oliebollen goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Serveer de oliebollen bestrooid met poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »