Oliebollen rond de Middellandse Zee
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- voor 32 stuks
- 1 pak Koopmans Mix voor Oliebollen
- 5 deciliter water
- 100 gram gekonfijte dadels, in stukjes gesneden
- 125 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
- 50 gram pijnboompitten
- 1 mespuntje kurkuma
- 1 mespuntje komijn
- vloeibare honing
- Extra nodig:
- olie om in te bakken
- mixer met deeghaken of pollepel
- evt. kleine ijsschep
BEREIDINGSWIJZE
Bron: Koopmans (www.koopmans.com)
Doe de mix en de specerijen bij elkaar in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer de stukjes dadel, abrikoos en de pijnboompitten door het beslag. Volg vervolgens de aanwijzingen die op de verpakking zijn aangegeven na de tekst over het toevoegen van de krenten en de rozijnen. Bak van het beslag kleine bolletjes (iets groter dan een bitterbal). Besprenkel de bolletjes als deze nog enigszins warm zijn met honing en strooi eventueel als decoratie gehakte pijnboompitten over de oliebollen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »