Borrelbolletjes uit het Oosten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 55 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- voor 30 bolletjes
- 1 pak Koopmans Mix voor Oliebollen
- 5 deciliter water
- 125 gram spekblokjes, gebakken
- 100 gram uien, gebakken
- 2 teentjes knoflook
- ½ theelepel sambal
- 1 mespuntje sereh
- 1 mespuntje laos
- 1 mespuntje gember
- Oosterse zoetzure saus
- Extra nodig:
- olie om in te bakken
- mixer met deeghaken of pollepel
- evt. kleine ijsschep
BEREIDINGSWIJZE
Bron: Koopmans (www.koopmans.com)
Doe de mix, de uitgeperste knoflook, de sambal en de specerijen bij elkaar in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer de gebakken uitjes en spekjes door het beslag. Volg vervolgens de aanwijzingen die op de verpakking zijn gegeven na de tekst over het toevoegen van de krenten en de rozijnen. Bak van het beslag kleine bolletjes (iets groter dan een bitterbal). Serveer de bolletjes warm, met een Oosterse zoetzure saus erbij.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »