Echte Belgische smoutebollen II
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram bloem
- 20 gram verse gist
- 1 deciliter melk
- 1 deciliter water
- 4 eetlepels suiker
- 1 vanillestok (of kaneel)
- 4 eieren
- bloemsuiker
BEREIDINGSWIJZE
Kook de melk met de in 2 gesneden vanillestok
Los de gist op in lauw water
Meng de bloem en het gistmengsel
Meng de eierdooier en de lauwe melk en voeg die beetje bij beetje toe aan het deeg
Klop de eiwitten stijf met suiker en meng die voorzichtig onder het deeg
Laat het deeg 15 min. rijzen
Schep met een lepel het deeg in een frituurpan op maximum temperatuur 3 à 4 min.
Serveer in een puntzak met massa's bloemsuiker
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »