Ouderwetse Belgische smoutebollen I
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram bloem
- 25 gram gist
- 3 ½ deciliter lauwe melk
- 250 gram rozijnen, gewassen, geweekt en gedroogd
- 2 geschilde en fijn versneden appelen
- snuifje zout
- bloemsuiker
BEREIDINGSWIJZE
Doe de bloem en het zout in een kom en maak een klein kuiltje in het midden. Los de gist op in een beetje melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Giet dan de rest van de melk erbij en roer alles dooreen. Voeg de rozijnen en de appels toe. Klopt nu met de hand of de machine tot je een luchtig mengsel krijgt. Leg een vochtige doek over de kom en laat 45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Verhit de frituurolie tot 175 graden C. Maak dan met twee lepels ballen van het deeg en laat ze in de warme olie vallen. Frituur de bollen tot ze bruin en gaar zijn. Leg ze op een schotel en bestrooi ze met bloemsuiker.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »