GratisRecept

Ouderwetse Belgische smoutebollen I

Herkomst
Belgie
Categorie
Oudejaarsgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram bloem
  • 25 gram gist
  • 3 ½ deciliter lauwe melk
  • 250 gram rozijnen, gewassen, geweekt en gedroogd
  • 2 geschilde en fijn versneden appelen
  • snuifje zout
  • bloemsuiker

BEREIDINGSWIJZE

Doe de bloem en het zout in een kom en maak een klein kuiltje in het midden. Los de gist op in een beetje melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Giet dan de rest van de melk erbij en roer alles dooreen. Voeg de rozijnen en de appels toe. Klopt nu met de hand of de machine tot je een luchtig mengsel krijgt. Leg een vochtige doek over de kom en laat 45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Verhit de frituurolie tot 175 graden C. Maak dan met twee lepels ballen van het deeg en laat ze in de warme olie vallen. Frituur de bollen tot ze bruin en gaar zijn. Leg ze op een schotel en bestrooi ze met bloemsuiker.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »