GratisRecept

Veluwse oliebollen

Herkomst
Nederland
Categorie
Oudejaarsgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 40 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 30 gram verse gist
  • 4 deciliter melk
  • 1 scheutje bier
  • 1 theelepel suiker
  • 20 gram gember, in stukjes
  • 1 ei
  • 40 gram rozijnen, gewassen
  • 40 gram krenten, gewassen
  • 1 appel, in kleine snippers
  • 25 gram gehakte noten
  • geraspte schil van 1 citroen
  • olie
  • poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE

Zeef bloem en zout in een kom. Los de gist in een deel van de melk op en roer de suiker erdoor. Laat de gistoplossing op een tamelijk warme plaats staan tot zich aan de oppervlakte belletjes hebben gevormd. Maak een kuiltje in de bloem en doe de gistoplossing erin. Roer met een mixer tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Klop het ei en vervolgens de rest van de melk en een scheutje bier erdoor. Voeg de rozijnen, krenten, gember, appel, noten en citroenrasp toe. Laat het beslag afgedekt met een vochtige theedoek op een rustige plaats op kamertemperatuur een uur rijzen. Verhit de olie tot 160 graden C. Roer het oliebollenbeslag na het rijzen niet meer door. Vorm met behulp van twee met olie ingevette lepels of ijsschep bollen van het beslag, laat ze voorzichtig in de olie glijden en bak ze in ogeveer 8 min. gaar en goudbruin. Laat de oliebollen op een stuk keukenpapier uitlekken. Serveer de bollen warm of koud en bestrooi ze met poedersuiker.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »