Borstplaat
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sinterklaasgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 5 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels water
- 6 borstplaatvormen (doorsnede 5 cm), ingevet
BEREIDINGSWIJZE
Leg op het aanrecht of een hittebestendige snijplank een vel bakpapier en leg hierop de vormpjes klaar. Verwarm in een pan met dikke bodem de suiker met slagroom en 2 eetlepels water op een laag vuur. Blijf dit continue roeren met een pollepel. De gesmolten suiker 3 tot 5 minuten al roerend zachtjes laten doorkoken. Test met een pollepel of de massa goed is: (methode 1) de laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt, trekt een dun draadje of (methode 2) de druppel die in kopje koud water valt, vormt direct een hard balletje. Neem dan de pan direct van het vuur en roer de suikerstroop continu stevig tijdens het afkoelen, anders vormt de massa een te grove structuur. Als de massa troebel en dikker begint te worden, verdeel je het razendsnel over de ingevette vormpjes (tot ca. 1/2 cm dikte). Laat de borstplaat 10 tot 15 minuten afkoelen. Leg de vormpjes voorzichtig op hun kant en laat ze verder afkoelen. Leg de vormpjes weer vlak en laat ze nog eens 10 minuten afkoelen. Trek voorzichtig het bakpapier eraf en verwijder de vormpjes.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »