
Cake voor een jaar
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 1 uur en 45 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 350 gram gele sultana' s
- 100 gram sukade in stukjes gesneden
- 225 gram krenten
- 225 gram rozijnen
- 150 mililiter brandy
- 225 gram ongebleekte bloem
- gemalen foelie
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kaneel
- 225 gram ongezouten boter
- 225 gram basterdsuiker
- geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 citroen
- 5 eieren, geklutst.
BEREIDINGSWIJZE
Deze cake zal, als u hem hebt geproefd, zijn naam vast geen eer meer aandoen, maar u kunt hem voortdurend met cognac bijvoeden. Het recept is eenvoudig. Gebruik gedroogde vruchten en hele sukade die u in stukjes snijdt. U kunt in cognac gedrenkte sultana's gebruiken, in welk geval u de helft van de cognac in het recept vervangt door jus d' orange. Giet de cognac een paar uur voor u begint over de vruchten en dek deze af. Bedek een bakvorm met een doorsnee van 23 cm met bakpapier. Zeef de bloem en voeg de kruiden toe. Klop de boter, suiker en geraspte schillen tot een lichtromig mengsel en voeg dan beetje voor beetje de eieren en ten slotte nog een beetje bloem toe. Schep de rest van de bloem erdoor en voeg de vruchten toe. Schep het mengsel met een lepel over in de bakvorm, strijk de bovenkant glad met een klein holletje in het midden. Zet de cake 1,5 uur in een op 170 graden C voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid met een breinaald. Laat de cake een half uur in de bakvorm afkoelen en zet hem dan los op een rooster.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »