GratisRecept

Chocoladesouffleetje met vanillesaus en mango

Herkomst
Nederland
Categorie
Desserts
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 rijpe mango
  • 120 gram boter + extra om in te vetten
  • 120 gram pure chocolade, in stukjes
  • 2 scharreleieren + 2 scharreleierdooiers
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 2 deciliter vanillevla
  • 1 deciliter slagroom
  • poedersuiker
  • extra nodig: 4 ovenvaste schaaltjes of soufflébakjes

BEREIDINGSWIJZE

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit.
Smelt de boter met de chocolade op een laag vuur. Klop in een kom de eieren met de 2 dooiers en de suiker lichtgeel en dik romig. Roer de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem erdoor. Doe het mengsel over in ingevette ovenschaaltjes (inhoud ongeveer 1,5 deciliter) en bak de souffleetjes in een voorverwarmde oven (225 graden C) in 10 tot 12 minuten tot de buitenkant gestold is en de binnenzijde nog zacht.
Roer intussen de vla met de slagroom door elkaar. Keer de souffleetjes op de borden. Lepel de vanillesaus er omheen en leg de mango ernaast. Bestuif de souffleetjes met poedersuiker. Serveer direct.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »