Filotaartje gevuld met spinazie en feta
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vegetarisch
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 6 eetlepels olijfolie + extra om in te vetten
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 pak bladspinazie a 450 gram (diepvries)
- 200 gram feta, in kleine blokjes
- 100 gram gezouten cashewnoten, zak a 300 gram
- 2 scharreleieren, losgeklopt
- 4 eetlepels gemalen kokos
- peper
- zout
- 8 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid
- extra nodig: 4 ovenschaaltjes (doorsnede ongeveer 12 cm)
BEREIDINGSWIJZE
Verhit 2 eetlepels van de olie in een ruime pan en fruit de ui met 2 teentjes knoflook en het kerriepoeder 3 minuten op een halfhoog vuur.
Schep de spinazie erdoor en warm hem mee. Neem de pan van het vuur. Schep de feta, de eieren, de kokos, de cashewnoten en peper en zout naar smaak erdoor. Vet 4 ovenschaaltjes (doorsnede ongeveer 12 cm) goed in en leg er 1 vel filodeeg in en bestrijk ze met een beetje olie. Leg er nog een vel in en bestrijk ook met olie. Schep het spinaziemengsel erin en vouw het eerste velletje deeg eroverheen. Bestrijk het met olie en vouw het andere velletje erover. Bestrijk ook dit velletje met olie en bak de taartjes in een voorverwarmde oven (200 graden C) in ongeveer 20 minuten bruin. Neem ze voorzichtig uit de schaaltjes en leg ze op de borden.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »