GratisRecept

Finse wentelteefjes

Herkomst
Finland
Categorie
Ontbijt
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 moesappels
  • 4 eetlepels suiker
  • 12 sneetjes oud brood
  • 1 ei
  • 3 deciliter melk
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram zachte boter
  • kaneelpoeder

BEREIDINGSWIJZE

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng de stukjes appel in een bodempje water aan de kook en kook ze in ca. 10 min. tot moes. Roer de suiker door de appelmoes. Laat de appelmoes afkoelen tot lauw.
Klop in een grote kom het ei los met de melk. Snijd de korstjes van het brood en week de sneetjes ca. 5 minuten in het melkmengsel. Roer de amandelspijs los met het citroensap en 75 gram zachte boter. Neem de sneetjes brood uit het melkmengsel en bestrijk ze met het spijsmengsel. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de sneetjes in gedeelten aan beide kanten bruin. Leg de wentelteefjes op 4 borden. Schep op elk wentelteefje een flinke lepel appelmoes en strooi er wat kaneel over.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »