Garnalen grapefruitcocktail
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Voorgerechten
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram Hollandse garnalen (gepeld)
- 1/2 zakje veldsla a 75 gram
- 2 rode grapefruits
- 3 eetlepels Turkse yoghurt
- 3 eetlepel mayonaise
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 3 eetlepels dille, fijngeknipt
- peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Leg de veldsla 10 minuten in ijskoud water zodat de blaadjes mooi stevig worden. Schil de grapefruits dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op. Snijd de partjes in stukjes.
Klop een sausje van de yoghurt, de mayonaise, het opgevangen sap, de uitgeperste knoflook, 2 eetlepels van de dille en peper en zout naar smaak. Droog de veldsla in een slacentrifuge of dep de sla droog met keukenpapier. Verdeel de veldsla, de grapefruit en de garnalen over 4 mooie glazen en schenk het sausje erover. Bestrooi met de rest van de dille.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »