GratisRecept

Garnalenmousse met citroenyoghurt

Herkomst
Nederland
Categorie
Voorgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 10 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 100 gram garnalen, fijngehakt
  • ½ liter yoghurt
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • ¼ deciliter witte wijn
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
  • 3 eetlepels citroensap

BEREIDINGSWIJZE

Maak hangop door de yoghurt een paar uur in een theedoek te laten uitlekken. Je houdt nu ongeveer de helft over. Week de gelatine in koud water. Verwarm de witte wijn en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot dat deze is opgelost en laat het vervolgens afkoelen. Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf. Meng de garnalen met het basilicum door ¾ van de yoghurt. Roer de opgeloste gelatine door het garnalenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Spatel het eiwit voorzichtig door het garnalenmengsel tot alles goed gemengd is. Laat de mousse in koelkast in ongeveer 1 uur opstijven. Meng het citroensap door de resterende yoghurt. Schep met een warme natte lepel een schepje mousse op een bordje en druppel daar wat citroenyoghurt overheen.
TIP: Je kan de mousse ook in een grote vorm maken voor op de buffettafel.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »