GratisRecept

Gevulde parelhoen

Herkomst
Nederland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
2 uur en 35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 grote parelhoen
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 6 deciliter appelsap
  • 75 gram ontbijtspek
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ bosje dragon, gesneden
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 klontje boter

BEREIDINGSWIJZE

Breng de abrikozen in het appelsap aan de kook en laat het vervolgens afkoelen. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes en bak het zonder boter krokant. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe. Haal de abrikozen uit het appelsap en zet het appelsap even apart. Snijd de abrikozen in tweeën en roer ze samen met de dragon door het ontbijtspek. Meng alles goed door elkaar en vul het parelhoen hiermee. Druk de vulling goed aan.
Braad de parelhoen in olijfolie en boter aan in een grote pan. Breng de parelhoen op smaak met peper en zout. Blus af met het overgebleven appelsap en voeg nog een klontje boter toe. Doe de parelhoen in een ovenschaal en dek hem af met aluminiumfolie. Stoof de parelhoen in 2 uur in de oven gaar op 170 graden C. Haal de parelhoen uit de pan en laat het vocht inkoken tot een saus.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »