Hachee met Leidse hutspot
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram runderpoulet
- 3 uien
- 50 gram boter
- 5 eetlepels bloem
- 2 laurierblaadjes
- 6 peperkorrels
- ½ liter runderbouillon
- 4 kruidnagels
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- zout
- aardappelmeel
- Groentemengsel:
- 100 gram spek (ongerookt zuurkoolspek)
- 1 pot witte bonen (zonder vocht)
- 750 gram winterwortel
- 3 grote uien
- zout
- peper
- 300 gram pastinaken (crémekleurige wortel met enigzins zoete smaak, vervang anders door aardappelen)
BEREIDINGSWIJZE
Pel en snijd de uien in ringen. Verhit de boter en fruit hierin de ui lichtgeel. Voeg dan de runderpoulet toe en bak alles bruin. Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter, zodat de bloem er geheel in opgenomen wordt. Voeg 1 eetlepel azijn, de laurierbladen, peperkorrels en kruidnagels toe. Giet zoveel hete bouillon erbij totdat het vlees onderstaat. Laat het gerecht met het deksel op de pan heel zacht gaar stoven gedurende 90 minuten.
Schep het vlees af en toe om. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
Bind de hachee zonodig met wat allesbinder. Serveer samen met de Leidse hutspot.
Bereidingswijze Leidse hutspot:
Was en schrap de wortel en pastinaak en snijd in dunne reepjes. Pel en snipper de uien. Doe alles in een ruime pan met een flinke bodem water, voeg het zuurkoolspek en de uitgelekte witte bonen toe en laat alles in ca. 30 minuten door en door gaar stoven. Giet het overgebleven vocht af en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »