Hartige taart met kip en cashewnoten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur en 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak fillobladerdeeg (225 gram)
- 1200 gram kippenbouten
- 4 eetlepels olie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 envelopje saffraan
- zout
- peper
- 1,5 theelepel kaneelpoeder
- 400 gram uien
- 1/2 zakje verse peterselie
- 4 eieren (middel groot)
- 125 gram ongezouten cashewnoten
- 30 gram suiker
- 60 gram boter of margarine
- 1/2 eetlepel boter om in te vetten
BEREIDINGSWIJZE
Voorbereiden:
In een ruime braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de kippenpoten rondom bruin bakken. De gemberpoeder, saffraan, zout, peper en 1/2 theelepel kaneelpoeder over de kip strooien. De uien pellen, doormidden snijden en vervolgens in smalle repen snijden. De uien bij de kip in de pan doen en ca. 2 min. meebakken. De kip afgedekt op een laag vuur in ca. 1 uur gaar laten worden. De kippenpoten uit de pan nemen en iets laten afkoelen. De peterselie fijnhakken en aan de uien in de pan toevoegen. Het stoofvocht van uien op een hoog vuur inkoken tot dik stoofvocht over blijft. In een kom de eieren met zout en peper loskloppen, 2 eetlepels ei afgedekt bewaren. De rest door het uienmengsel roeren en blijven roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Het mengsel laten afkoelen. Het vel en de botten van de kip verwijderen, het vlees in stukjes verdelen. In een koekenpan de cashewnoten in 1 eetlepel olie lichtbruin bakken.Op keukenpapier laten afkoelen. In een keukenmachine de noten tot korrels malen (niet te fijn) en met suiker en 1 theelepel kaneelpoeder mengen.
Bereiden:
(Ca. 2 uur van te voren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.) Oven voorverwarmen op 175 graden C of gasovenstand 3. Een quiche- of ovenschaal invetten. In een kleine pan de boter smelten. Na elkaar 4 fillovellen in de vorm leggen, hierbij de punten van het deeg buiten de vorm laten hangen en de vellen steeds een kwartslag draaien. Tussendoor elk vel dun met wat boter insmeren. De kip over de bodem verdelen. Fillovel erop leggen en dun met boter insmeren. Hierover het roereimengsel verdelen. Fillovel erop leggen en met boter bestrijken. Van de noten 1 lepel bewaren, de rest over het deeg uitspreiden. Hierop 3 met boter bestreken vellen deeg leggen. Alle uithangende punten naar binnen slaan en vastplakken. Het laatst vel erop leggen, met boter bestrijken en de punten naar binnen slaan. Het deegdeksel met ei bestrijken en achtergehouden noten erover strooien. De taart in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar bakken en de laatste 10 min. van de baktijd de taart afdekken met aluminiumfolie. De taart aan tafel in punten snijden. Serveren met gemengde salade.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »