GratisRecept

Kip met olijven

Herkomst
Griekenland
Categorie
Gevogelte
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 kippenbouten
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram knoflookolijven
  • 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 deciliter kippenbouillon

BEREIDINGSWIJZE

Wrijf de kippenbouten in met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui en de olijven toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de oregano, de witte wijn en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Stoof de kip met de deksel op de pan in ongeveer 35 minuten helemaal gaar. Lekker met aardappelpuree en tuin-bonen

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »