Kip met olijven
- Herkomst
- Griekenland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 kippenbouten
- paprikapoeder
- peper
- zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 150 gram knoflookolijven
- 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 deciliter droge witte wijn
- 1 deciliter kippenbouillon
BEREIDINGSWIJZE
Wrijf de kippenbouten in met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui en de olijven toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de oregano, de witte wijn en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Stoof de kip met de deksel op de pan in ongeveer 35 minuten helemaal gaar. Lekker met aardappelpuree en tuin-bonen
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »