Knoflookkip
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 kippenbouten (a 150 gram)
- zout en peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels cognac
BEREIDINGSWIJZE
De kippenbouten bestrooien met zout en peper. In de braadpan de olie verhitten. De kip in ca. 10 min. rondom bruin bakken. De knoflook pellen en 3 teentjes boven de kip uitpersen. De knoflook kort meebakken. De cognac en ca. 1 deciliter heet water in pan schenken en kip afgedekt in ca. 30 min. gaar stoven, af en toe keren. Kort voor het einde van de stooftijd het achtergehouden teentje knoflook boven de kip uitpersen en door het stoofvocht roeren. De kip op twee borden leggen en de knoflookjus erover schenken. Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »