Sticky kip
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 enkele kipfilets
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 6 eetlepels Heinz hot ketchup
- 3 eetlepels worchestersaus
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel tabasco
- 1,5 eetlepel donkere basterdsuiker
- peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot met de knoflook 3 minuten op een halfhoog vuur. Schep de ketchup, de worchestersaus, de mosterd, de tabasco, de suiker en peper en zout naar smaak erdoor en breng alles op een laag vuur aan de kook. Wentel de kipfilets door de saus en leg ze in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de saus erover en bak de kip in een voorverwarmde oven (200 graden C) in 40 min. helemaal gaar.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »