Kipfilets met champignonsaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 enkele kipfilets van ongeveer 125 gram
- 125 gram champignons, in plakjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels boter
- 2 fijngesneden sjalotjes
- 1 deciliter medium sherry
- 1 doosje (Maggi) champignon saus
- 1 eetlepel heel fijn gesnipperde peterselie
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, zout en peper. Verhit de boter niet te heet in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kipfilets in niet meer dan 5 minuten per kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Fruit de sjalotjes en champignons goudbruin in het achtergebleven vet. Blus het mengsel af met de sherry en laat het nog 1 minuut sudderen. Bereid de (Maggi) champignon saus zoals aangegeven op de verpakking. Roer vervolgens de champignons en sjalotjes door de saus. Serveer de saus over de kipfilets en garneer met wat gesnipperde peterselie.
Tip: Lekker met rijst en komkommersalade
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »