Roti met kip kerrie en sperziebonen
- Herkomst
- Suriname
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur en 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 750 gram aardappels
- zout
- 6 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1/2 eetlepel djinten (gemalen komijn)
- 500 gram kipfilet
- 2 uien
- 500 gram sperziebonen
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 5,5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kippenbouillontablet
- 1,5 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- bloem om te bestuiven
BEREIDINGSWIJZE
Voorbereiden:
De aardappels schillen, wassen en 300 gram aardappels in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar koken. Intussen de rest van de aardappels in partjes snijden (en tot gebruik in water bewaren). De knoflook pellen en fijn hakken. De peper schoonmaken en heel fijn snijden. In een keukenmachine 2 tenen knoflook, de helft van de rode peper en djinten pureren. De kipfilet in blokjes snijden, wassen en goed droogdeppen met keukenpapier (en tot gebruik in koelkast bewaren). De uien pellen en snipperen. De sperziebonen schoonmaken en wassen. De aardappels afgieten en pureren. De knoflookpuree en een snufje zout erdoor roeren.
Bereiden:
In een kom de bakmeel met een mespuntje zout, 150 mililiter lauw water en 1,5 eetlepel olie tot een soepel deeg kneden. Het deeg ca. 10-15 minuten laten rijzen. In een wok 2 eetlepels olie verhitten. 1 teen knoflook, de helft van de ui, 1/2 van de bouillontablet en 1/2 eetlepel kerriepoeder roerbakken. De aardappelpartjes en sperziebonen erdoor scheppen en met 1,5 deciliter in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, regelmatig omscheppen.
In een roerbakpan 2 eetlepels olie verhitten. De rest van de knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en tomatenpuree ca. 1 min. bakken. De kip ca. 2 min. meebakken en afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen. Op smaak brengen met zout.
Het deeg in 8 ballen verdelen. In het midden een gat maken, vullen met 1/8 deel van de aardappelpuree en het deeg om de vulling dichtvouwen. Het aanrecht en de deegroller bestuiven met bloem en de deegballen uitrollen tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede. In een droge koekenpan met antiaanbaklaag de roti's één voor één bakken tot ze gaan bollen. Keren en de onderkant ca. 1 min. bakken. De kerrie-kip en sperziebonen over vier borden verdelen. De roti's ernaast leggen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »