Kip uit de oven met citroen en knoflook
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 citroenen
- 4 kippenbouten
- peper/zout
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 eetlepels olie
- 1 klontje boter
- 1 bol knoflook
- 1 rode peper, grofgehakt
- ½ deciliter olijfolie
- 300 gram krieltjes in de schil
- 1 gehakte sjalot
- 1 handpeer in de schil
- 1 suiker
- 75 gram rucola
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden C en plaats de citroenen 20 minuten in de oven. Snijd de kippenbouten in en kruid ze met peper en zout. Verdeel de tijm en rozemarijn in de insneden. Braad de kippenbouten in wat olie en boter aan tot ze mooi bruin zijn. Hak de knoflook met schil grof en doe deze over de kip. Verdeel de rode peper ook over de kip. Doe de kip over in een ovenschaal.
Haal de citroen uit de oven (het sap komt nu goed los). Knijp de citroenen uit over de kip en leg ze bij de kip. Doe olijfolie over de kippenbouten. Dek ze goed af met aluminiumfolie en bak ze in de oven in 45 minuten gaar.
Boen de krieltjes in schil schoon. Plaats ze 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Snijd de peer in blokjes. Bak de krieltjes in een beetje olie aan in de wok. Voeg sjalot, peper, zout, peer en suiker toe. Bak het nog 2 minuten mee en haal de wok van het vuur. Schep de rucola erdoorheen. Serveer de krieltjessalade direct en leg de kippenbuiten erop.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »