Heerlijke tomatensalade
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 12 rijpe middelgrote trostomaten
- 2 uien, fijngesneden
- 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- versgemalen witte peper
- zout
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- olijfolie
- 2 eetlepels blanke azijn
BEREIDINGSWIJZE
Zet een ruime pan met water op en breng het water aan de kook en zet een kom met koud water en ijsklontjes klaar. Snijd de tomaten met een scherp mesje kruislings in aan de bovenzijde. Verwijder de aanzet van de kroontjes. Laat de tomaten 1 minuut in het kokende water glijden. Schep ze nu direct in het ijskoude water en verwijder het velletje. Leg de gepelde tomaten op keukenpapier. Snijd ze nu met een scherp mesje in dunne plakjes. Leg ze nu een klein beetje dakpansgewijs in een mooie schaal. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met de fijngesneden ui, gehakte peterselie. Besprenkel ze nu met de olie en azijn. Dek de schaal af met plasticfolie en laat het een half uur op een niet te warme plaats intrekken. Deze salade op kamertemperatuur serveren. Deze salade is lekker bij de barbeque.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »