Kaneelpoffertjes met appelsorbetijs
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 3 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 gram friszure appels
- 2,5 deciliter water
- 100 gram geleisuiker
- 1 limoen
- 0,5 pak poffertjesmix
- 4 deciliter water
- 1 eetlepel kaneel
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- poedersuiker
- 4 eetlepel vloeibare boter
BEREIDINGSWIJZE
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp het groene deel van de schil. Pers de limoen uit. Pureer de appelstukjes met 2,5 deciliter water, met een staafmixer of keukenmachine. Roer de geleisuiker erdoor, samen met de geraspte schil en en het sap van de limoen. Doe het appelmengsel in een lage schaal en vries het 1 uur aan. Roer het daarna door met een vork. Herhaal dit na nog 1 uur en laat het nog een keer een half uur in de vriezer staan. Maak intussen het beslag voor de poffertjes. Gebruik daarbij in plaats van olie 2 eetlepels vloeibare margarine en roer de kaneel en de vanillesuiker door het beslag. Bak de kaneelpoffertje in een poffertjespan. Bestrooi de bordjes met een beetje kaneel en poedersuiker. Verdeel de poffertjes over de bordjes. Serveer met een bolletje appelsorbet-ijs.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »