Kruidig rundvlees met bordelaisesaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 5 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2,5 kilogram dikke lende, zonder overtollig vet.
- versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel tijm, gemalen
- 1 theelepel oregano, gemalen
- 1 teen knoflook, gepeld
- bordelaisesaus:
- 3 deciliter runderboillon
- 2,5 deciliter droge rode wijn
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 30 gram boter
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels tarwebloem
BEREIDINGSWIJZE
Wrijf de buitenkant van het vlees met veel zwarte peper, tijm, oregano en knoflook in. Leg het op een rooster in een braadslede. Braad in een matig warme oven op 180 graden C, 25 min. per 500 gram voor roze vlees of langer voor gaar vlees. Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat het 15-20 min. staan alvorens het aan te snijden.
Meng voor de bordelaisesaus de bouillon, wijn, tomatenpuree, boter en laurierblaadjes in een pan. Breng aan de kook.
Temper het vuur en laat het geheel onafgedekt tot de helft inkoken. Verwijder de laurierblaadjes. Giet alle braadvet op 1 eetlepel na af. Zet de braadslede op een matig vuur, strooi bloem erbij en meng die met het aanbaksel. Voeg geleidelijk het bouillon-wijnmegsel toe. Roer tot de saus indikt. Serveer de saus met het kruidige rundvlees.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »