Gepeperde runderhaas met bearnaisesaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilogram runderhaas
- 1 eetlepel olie
- 1 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel gekneusde zwartepeperkorrels
- 2 theelepels gekneusd korianderzaad
- bearnaisesaus:
- 125 gram boter
- 3 sjalotjes, fijngehakt
- 1,25 deciliter droge witte wijn
- 2 eetlepels draonazijn
- 1 eetlepel verse dragon
- 4 eierdooiers
- 1 eetlepel citroensap
BEREIDINGSWIJZE
Ontdoe het vlees van al zijn vet. Bind het op zodat het zijn vorm behoudt. Bestrijk het met olie en knoflook. Rol het vlees door de peper gemengd met korianderzaad.
Leg het vlees op een rooster in een braadslede. bak het 10 min. in een hete oven. Temper de oven tot 180 graden C. Braad nog eens 20 min. voor rood vlees of langer naar smaak. Houd het vlees warm en laat het voor het aansnijden 10-15 min. rusten.
Bereiding bearnaisesaus:
Verhit de boter in een kleine pan tot de melkdeeltjes loskomen. Roer niet. Schep de melkdeeltjes eraf. Zet de geklaarde boter opzij.
Doe sjalotjes, wijn, azijn en dragon in een kleine steelpan. Breng dit mengsel snel aan de kook tot er nog 2 eetlepels vocht over zijn. Zet het weg.
Mix de eierdooiers 10 sec. in een keukenmachine of blender. Voeg de citroensap toe. Mix 5 sec. Giet met draaiende motor de gesmolten boter in een straaltje erbij. Voeg kruiden en sjalotjes toe. Mix een paar seconden. Serveer het vlees warm met de bearnaisesaus.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »