Varkensvlees Curry
- Herkomst
- Srilanka
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram varkenslapjes (in blokjes)
- 250 gram uien (fijnsnijden)
- 4 teentjes knoflook (heel fijn snijden)
- 1 desserlepel wijnazijn of citroensap
- 2 theelepel cayennepeper
- 3 theelepel Srilankaanse zoete kerriepoeder (of garam massala)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- pijpje kaneel
- 1,5 cm. gemberwortel (zeer fijn snijden)
- 2 of 3 laurierblaadjes
- maizena
- olie of margarine
- zout naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
Bak in de verhitte olie in een hapjespan de ui,knoflook, laurier en kaneel tot de ui goudbruin is. Doe dan de blokjes vlees, cayennepeper, kerriepoeder, komijnpoeder en de gemberwortel erbij en laat dit 5 tot 10 minuten mee bakken.
Dan doen we de azijn of citroensap en het zout erbij. Maak een eetlepel maizena aan in een kopje water en meng dit al roerend met de curry. Vind U de curry te droog verdun het dan met water.
Laat het geheel ong. 15 min. op een klein pitje sudderen, af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »