Lamsfilet met spinaziestamppot en tomatensalsa
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pakje lamsfilets
- vloeibare bak en braadboter
- 1/2 pak kant en klare aardappelpuree
- 1 pak diepvries spinazie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- olie
- azijn
- 2 theelepels pikante paprikapoeder
- 1 eetlepel suiker
- zout
- peper
- klontje boter
BEREIDINGSWIJZE
Verhit een scheutje olie in een steelpan. Bak hierin de ui, knoflook, paprika en paprikapoeder enkele minuten op een laag vuur en voeg azijn en suiker toe. Roer de tomaten, zout en peper erdoor en laat dit tot de helft inkoken. Roer af en toe. Maak de aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking, breng de puree lekker op smaak en roer er een klontje boter door. Bak de bevroren spinazie in een hete wok met een scheutje olie, peper en zout. Laat de spinazie uitlekken en spatel deze voorzichtig door de warme aardappelpuree. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de lamsfilets goudbruin. Bestrooi het vlees met zout en peper. Schep een mooie bol spinaziestamppot in het midden van een groot bord. Giet de tomatensaus rondom de stamppot, snijd de lamsfilets in mooie dunne plakken en schik deze tegen de stamppot
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »