Mosselen met champignons in roomsaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 kilogram mosselen
- 2 uien
- 1 groene selderij
- 1 pond champignons
- 1/2 liter room
- 1 deciliter droge witte wijn,
- boter
- 2 eetlepels peterselie
- tijm
- laurier
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Doe de mosselen in een kookpan met stukken ui en selderij. Kruid het met peper, tijm en laurier en laat ze op een hoog vuur koken. Stoof ondertussen de gekruide champignons in een pan met een beetje boter. Haal de mosselen uit de schelpen. Zeef het kookvocht en laat het inkoken tot de helft. Voeg de room erbij en laat opnieuw inkoken tot de helft. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper en voeg er de mosselen en champignons bij. Laat nog even opwarmen en garneer met grof gesneden peterselie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »