Zeeuwse mosselen in zure room
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 5 kilogram Zeeuwse mosselen,
- 1 groene selderij
- 3 uien
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse dragon
- 1 takje verse tijm
- 1 deciliter witte wijn,
- 2 deciliter zure room
- 1 citroen
- peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
De mosselen schoonmaken en grondig wassen. De uien en de selderij fijnsnijden en even aanstoven in de boter. De mosselen toevoegen, kruiden met peper en zout en met de deksel op de pan koken tot ze allemaal open zijn. Regelmatig omscheppen. De peterselie, dragon en tijm zeer fijn snipperen en de helft ervan mengen met de witte wijn en het citroensap. De mosselen over de borden of kommen verdelen en de witte wijn met kruiden erover gieten. Serveren met stokbrood en de kruiden-zure room.
Voor de saus;
De andere helft van de kruiden door de zure room roeren en op smaak brengen met peper en zout.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »