Vlaamse Mosselpan met Tartaarsaus
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 3 tot 4 kilogram mosselen
- 2 uien
- klein bosje bladselderij
- klein bosje peterselie
- 2 preien
- 2 flesjes donker bier
- 50 gram boter
- laurierblaadje
- versgemalen peper
- voor de tartaresaus:
- 2 hardgekookte eieren
- 2 sjalotjes
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries)
- 8 eetlepels mayonaise
BEREIDINGSWIJZE
Was de mosselen en verwijder de beschadigde of open mosselen. Maak de uien, selderij, peterselie en prei schoon en snijd deze grof.
Breng in een ruime pan 1 deciliter water, het bier, de boter, het laurierblaadje, de peper en de gesneden groenten aan de kook en laat dit zachtjes in de gesloten pan 3 minuten koken. Voeg de mosselen toe en kook ze, onder af en toe omscheppen, 5 minuten totdat alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder dichtgebleven mosselen. Hak de eieren en snipper de sjalotjes voor de saus en meng ze met peper, zout, azijn en bieslook door de mayonaise. Schep de mosselen in diepe borden en serveer de tartaresaus erbij. Serveer er frieten of grof bruinbrood bij.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »