Nijmeegse stroopmoppen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 100 gram stroop
- 100 gram bruine suiker
- 100 gram ongezouten roomboter
- 0,2 deciliter volle melk
- 1 theelepel gemberpoeder
- 3 theelepels bakpoeder
- 250 gram bloem.
BEREIDINGSWIJZE
Roer de roomboter tot room. Vermeng vervolgens de room met de stroop, suiker, melk en de gemberpoeder. Roer het bakpoeder door de bloem en vermeng het al zevend met de hiervoor genoemde ingrediënten. Strijk het deeg dun uit op met boter besmeerd bakpapier. Bak dit in een voorverwarmde oven op 160 graden C lichtbruin in circa 15 minuten Snijd het vervolgens zo warm mogelijk in vierkante stukjes. Neem deze direct van het papier en laat ze afkoelen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »