Omelet met doperwtjes en bosui
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Eiergerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 8 scharreleieren
- 1 pot doperwten extra fijn a 350 gram, uitgelekt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 50 gram belegen kaas, geraspt
- peper
- zout
- zoete chilisaus
- 1,5 eetlepel peterselie, fijngeknipt
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met anti-aanbaklaag en verdeel de ui erover. Fruit de ui op een halfhoog vuur 3 minuten. Klop intussen de eieren met 1 deciliter koud water los en roer er de doperwten, de bosuitjes, de kaas en peper en zout naar smaak door.
Schenk het eimengsel in de twee pannen en bak er 2 omeletten van. Keer de omeletten met behulp van een deksel als de bovenkant van het ei bijna gestold is. Snijd de omeletten in punten en verdeel ze over 4 borden. Schenk er chilisaus naar smaak over en garneer met de peterselie. Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »