Palingsoep met groene kruiden
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram schoongemaakte paling
- 2 groentebouillontabletten
- zout naar smaak
- 1 middelgrote grof gesneden ui
- 1 grote prei
- een paar takjes selderij
- 1 gesnipperde wortel,
- een paar takjes peterselie
- 50 gram fijngesneden zuring (of 2 eetlepels citroensap met 50 gram spinazie)
- 50 gram kervel (vers of uit de diepvries)
- 1 laurierblad
- 1 takje verse tijm
- 3 blaadjes verse salie
- 75 gram boter
- 65 gram bloem
- 1 eidooier
BEREIDINGSWIJZE
Was de paling en snijd deze in moten van ongeveer 4 cm. Breng 1,5 liter water aan de kook met ½ eetlepel zout, de ui, de wortel, prei, laurierblad, tijm, salie, selderij en de peterselie. Doe de paling in de pan zodra het water kookt en schep de vis er na 5 minuten koken weer uit.
Voeg aan de bouillon de zuring of het citroensap met spinazie en de kervel toe en laat ze 15 minuten op een laag vuur zacht doorkoken.
Zeef de bouillon en wrijf de groenten door het zeef. Verwarm de boter in de pan, voeg de bloem toe en laat deze, al roerende, iets gaar worden.
Schenk onder goed roeren de bouillon in de pan en laat de glad gebonden soep even doorkoken. Draai de warmtebron laag. Doe de mootjes in de soep en klop de eidooier los in de soepterrine met enkele lepels warme soep. Schenk dan de rest van de aalsoep op de dooier en serveer de soep direct. Serveren met beboterd geroosterd brood.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »