Hollandse broccolisoep
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram broccoli
- 1/2 liter bouillon
- 15 gram margarine
- 15 gram bloem
- zout
- peper
- nootmuskaat
- een scheutje room
BEREIDINGSWIJZE
Maak de broccoli schoon. Snijd de stelen in stukjes en de rest in roosjes. Breng de bouillon aan de kook. Kook de broccoli in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Schep de broccoli uit de bouillon. Houd een paar broccoliroosjes achter en wrijf de rest door een zeef. Smelt de margarine in een pan en roer de bloem er door. Schenk in gedeelten, onder goed roeren, de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gebonden soep is verkregen. Voeg de broccolipuree en de achtergehouden roosjes toe.
Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg vlak voor het serveren een scheutje room toe.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »