Spruitjes met appel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 800 gram spruitjes (panklaar)
- 2 zachtzure appels (bijv. Elstar)
- 1 eetlepel citroensap
- 25 gram boter
- 1 ui, grofgesnipperd
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen komijn
BEREIDINGSWIJZE
Kook de spruitjes in 10 tot 15 minuten beetgaar. Spoel de spruitjes in een vergiet af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Sprenkel de citroensap erover. Smelt in een pan de boter en bak zachtjes de ui met de kaneel, komijn en peper naar smaak. Schep de appel erdoor en bak ze in 3 tot 4 minuten, al omscheppend, gaar. Voeg de spruitjes toe en laat het door en door warm worden. Breng de spruitjes op smaak met zout en doe het over in een warme schaal. Leg er eventueel nog een klontje boter op.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »