Syllabub
- Herkomst
- Ierland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 borrelglas cognac
- 1 glaasje medium sherry
- 1 citroen
- 1/4 liter slagroom
- 4 eetlepels suiker
- blaadjes munt of citroenmelisse om te garneren
- Diverse koekjes zoals bijvoorbeeld amandelkrullen, kletskoppen, lange vingers of ijswafels om erbij te serveren
BEREIDINGSWIJZE
Borstel de citroen af onder de hete kraan. Rasp de schil en pers het sap uit. Roer de citroenrasp, het citroensap, de sherry en de cognac in een kom door elkaar. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Klop er dan in een dun straaltje het citroenmengsel door. Schep de syllabub in wijnglazen, garneer met een groen blaadje en geef er koekjes naar keuze bij.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »