Tulband advokaat
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 3 uur en 10 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 6 blaadjes gelatine
- 100 gram lange vingers
- 1/4 liter slagroom en evt. extra voor garnering
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels suiker
- 1/4 liter advokaat
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Week de blaadjes gelatine tot ze helemaal zacht zijn in een schaaltje koud water (ca. 5 min.)
Klop de slagroom met de vanillesuiker en suiker bijna stijf.Doe de advokaat in een ruime schaal.
Knijp de blaadjes gelatine uit en leg ze in een schaaltje. Zet het schaaltje in een pan met een laagje kokend water. Smelt de gelatine
voeg de gelatine in een straaltje, al roerend, aan de advokaat toe. Spatel de slagroom door de advokaat.
Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten rechtop in een iets toelopende souffleschaal of speciale tulbandvorm zonder middenopening. Vul de puddingvorm direct met het advokaatmengsel en laat de tulband 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Keer de vorm om op een schaal en laat de tulband eruit glijden. Strik om de tulband een mooi lint en garneer evt. met toefjes slagroom en chocolaatjes.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »