Witte chocolademousse
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 blaadje gelatine
- 60 gram witte chocolade
- 1 eetlepel heet water
- 2 eidooiers
- 25 gram suiker
- 2 eiwitten
BEREIDINGSWIJZE
Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.
Hak de chocolade in stukjes. Smelt deze, au bain marie, zonder te roeren.
Los de goed uitgeknepen gelatine in heet water op. Roer dit door de gesmolten chocolade. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte crème. Roer deze door de chocolade en laat het afkoelen tot de crème lauw is. Klop de eiwitten heel stijf en spatel deze door de lauwe chocoladecrème. Laat deze in de koelkast circa 2 uur opstijven.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »