Vegetarische ovenschotel met courgette en tomaat
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vegetarisch
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 courgette
- 4 tros- of vleestomaten
- 450 gram voorgekookte krielaardappeltjes
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- (versgemalen) peper
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 100 gram versgeraspte Pecorino of oude Goudse kaas
- 1 knoflookteentje
- 1 of 2 takjes rozemarijn
- 50 gram witbroodkruim
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes. Meng in een ovenschotel de courgette en krieltjes met 1 eetlepel olie door elkaar; voeg naar smaak zout en peper toe. Meng de peterselie met de helft van de kaas en pers het gepelde knoflookteentje erboven uit. Strooi dit mengsel over de courgette en aardappel. Leg de plakjes tomaat, dakpansgewijs, over de groenten, leg de rozemarijn ertussen en bestrooi het geheel met zout en peper. Meng het broodkruim met de rest van de kaas en strooi dit mengsel over de tomaat. Druppel de rest van de olie erover. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Zet de schotel in het midden van de oven en bak het gerecht in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »