Zalmsalade met appel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram gerookte zalm
- 3 Granny Smith appels
- 1 komkommer
- 2 rode uien
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels zoete rijstazijn
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 4 eetlepels crème fraîche
- olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 12 parten. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaden en snijd ze in lange slieren. Meng de, in halve ringen gesneden, uien met de appels en de komkommer. Overgiet dit met de honing en de rijstazijn en schep alles goed door elkaar. Laat het ongeveer 15 minuten marineren. Leg de zalm op de borden. Verhit 6 eetlepels olie in een koekenpan, neem de salade uit de marinade en bak deze 2 minuten op hoog vuur aan. Verdeel de warme salade over de borden met zalm en schep er een lepel crème fraîche op. Besprenkel het tenslotte met een beetje marinade en serveer het het warm stokbrood.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »